torsdag 6 oktober 2016

Vävning

Här har det ståt still en längre tid, men nu har jag äntligen kommit igång med lite handarbete.

Jag har bytt pyssel rum till ett mycket ljusare rum som jag tror blir jätte bra.I sommar såg jag mattor vävda i gåsögon som jag tyckte var jätte snygga och kände att det skall jag göra. Efter som jag haft en gammal vävstol nerplockad i förrådet så satte jag upp den och började googla och låna böcker för att friska upp mitt minne.


Efter ett tag så kände jag att bara väva mattor räcker inte utan letade upp en liten göta vävstol som är hopfällbar som jag kan ha uppe i mitt pysselrum . På den tänkte jag väva handdukar och löpare.
Jag hoppas att jag får varpat och solvat den inom den närmsta månaden.


Jag har som sagt fått upp min gamla vävstol och i den satt det mattvarp i löpare bredd så jag har tänkt att väva ut den för att få in rätt teknik.
Jag har solvat gåsögon på 4 trampor men efter som jag inte har några lattor till denna väv så får jag sköta trampandet själv, det är bara att hålla tungan rätt i mun så jag trampar ner rätt trampor.
Jag har inte väva mycket men redan känner jag att min gamla vävstol troligen är för lite att väva mattor i , bredden finns där men jag känner att den är lite för klen. Så det blir nog att hämta hem farmors gamla vävstol från min mamma och pappa:) (min man kommer bli tokig på mig)

Första vävprovet gåsögon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar